Kategorier
Rekrytering

Executive search i Stockholm gav résultat

När man vill hitta professionella nyckelpersoner till företaget i Stockholm är executive search ett bra val. Det ökar chansen att anställa rätt person.

Den gamla avdelningschefen på försäljning hade slutat plötsligt och det rådde en spänd stämning på jobbet, Hur skulle det bli nu? Det var den stora frågan. Var det någon i teamet som skulle få chansen eller skulle det komma någon ny? Ingen ville ha en gammal arbetskamrat som chef men tanken på en ny person de inte kände var lite läskig

Personalchefen var sjuk så nu hade det verkligen kört ihop sig. Det blev Anna på Ekonomi som fick ta tag i saken. Det var ganska stressande för henne som aldrig rekryterat någon tidigare. Men det var kris och det fanns ingen tid att förlora. Hon kom dock på att hon kunde ringa till en vän som hade mer erfarenhet. Av honom fick hon reda på ett sätt att hitta de bästa anställda.

Executive search visste råd

Anna tog kontakt med ett företag som gjorde executive search i Stockholm. Det innebar att de matchade de önskemål som hon skickade med sökande som hade de rätta kriterierna. Detta sparade tid för företaget, samtidigt som det professionella företaget kunde hitta den spetskompetens hon sökte, riktigt snabbt.

Som hon väntat sig fick hon några namn på personer som kunde komma på intervju. Tacksam för hjälpen kontaktade hon dessa och bokade in tider. När de kom var det Anna som genomförde intervjun och nu insåg hon att hon tyckte det var riktigt roligt. Efter första omgången sållade hon bort några och bad de övriga att komma tillbaka. Därifrån valde hon Andres, som var en mycket kompetent person som dessutom hade bra social kompetens och var mycket lätt att tycka om. Han skulle passa perfekt i deras team.